Meteen naar de inhoud
De Webshop is tijdelijk gesloten. Bedankt voor je begrip en excuses voor het ongemak.

Moringa poeder biologisch

 8,95 incl. BTW

Wat maakt onze moringa poeder zo uitzonderlijk? De bladeren van de moringa-boom, ook wel bekend als de “wonderboom”, worden zorgvuldig geoogst en staan bekend om zijn rijke gehalte aan essentiële voedingsstoffen. De bladeren worden met zorg gedroogd en vermalen tot een fijn poeder dat barst van vitamines, mineralen en antioxidanten.

Bij elke lepel van onze moringa poeder geef je jezelf een echte oppepper. Of je nu streeft naar meer energie, een sterker immuunsysteem of gewoon een algemeen gevoel van welzijn, onze moringa poeder is de ideale natuurlijke aanvulling. De overvloed aan voedingsstoffen, waaronder vitamine A, C en calcium, ondersteunt je lichaam op een holistische manier.

Ervaar de kracht van moringa en trakteer jezelf op het geschenk van natuurlijk welzijn. Bestel vandaag nog en neem de volgende stap naar een vitaler en stralender jij!

 

Wat is Moringa Poeder?

Moringa poeder wordt gemaakt van de bladeren van de moringaboom, die ook wel als de moringa oleifera bekend staat. De moringaboom komt oorspronkelijk uit India, Pakistan en Nepal, maar wordt tegenwoordig ook buiten deze gebieden gekweekt. Zo is de boom te vinden in grote delen van Zuidoost-Azië, tropisch Afrika, het Caribisch gebied, Midden-Amerika en Zuid-Amerika.

De moringa oleifera staat erom bekend dat het een goede en belangrijke voedselbron is. Moringa wordt dan ook wel beschreven als de ‘natuurlijke voeding van de tropen’. De moringa boom produceert eetbare peulen, die qua smaak het meest valt te vergelijken met asperges. De boom heeft daarnaast vele toepassingen in de traditionele geneeskunde in Aziatische en West-Afrikaanse landen.

Verwerkingsproces tot Moringa Poeder

De bladeren van biologische moringa bomen worden eerst geoogst. Vervolgens worden deze gesorteerd, gewassen, uitgelekt en in de schaduw gedroogd. De laatste stap is het verwerken van de bladeren tot een fijn moringa poeder.

Gezonde eigenschappen van Moringa

Moringa zit van zichzelf boordevol voedingsstoffen, dit is al honderden haren bekend en inmiddels ook onderzocht en erkent. Moringa is rijk aan antioxidanten, vezels, eiwitten, kalium, ijzer, magnesium, Vitamine A, B, E, K en moringa bevat daarnaast alle 9 essentiële aminozuren. Moringa poeders zijn zeer geschikt te gebruiken als een natuurlijke multivitamine. Een gezonde multivitamine op natuurlijke basis, zonder bewerkingen of toevoegingen van hulpstoffen.

Het poeder heeft een licht tot donker groene kleur en een frisse karakteristieke moringa smaak. De poeder is erg lekker en wordt het meest gebruikt in curry’s, stoofschotels en sauzen. Daarnaast is het ook mogelijk om er een moringa thee mee te maken, dit is een lekkere en frisse groene thee.

  • Moringa kan bijvoorbeeld ondersteunend werken bij astma, omdat het veel antioxidanten bevat en ook een ontstekingsremmende werking heeft. Het zal de ontsteking in de luchtwegen verminderen en dus de symptomen minder erg maken. Wetenschappers geloven dat het zogenaamde isothiocyanaten zijn die de belangrijkste ontstekingsremmende stoffen zijn in de moringabladeren.
  • Het is ook bewezen dat moringa helpt om het bloedsuikerpijl en de cholesterol te verlagen. Een studie bij 30 vrouwen die dagelijks gedurende drie maanden anderhalve theelepel moringapoeder innamen toonde een daling van hun nuchtere bloedsuikerspiegels aan met gemiddeld 13,5 procent. Moringa bevat bijvoorbeeld veel van het antioxidant quercetine dat heel goed werkt om de bloeddruk te verlagen. Er zit ook veel chlorogeenzuur in, een antioxidant dat ook in koffie zit en helpt om de bloedsuikerspiegel na de maaltijd weer in evenwicht te brengen.
  • De extracten uit de bladeren bevatten de meeste antioxidanten die onder meer verschillende weefsels beschermen (de lever, de nieren, het hart, de teelballen en de longen), pijn verminderen en effectief zijn bij maagzweren, een hoge bloeddruk en zelfs de immuniteit een boost geeft.
  • Moringa ondersteunt ook de lever bij het ontgiften, meer bepaald bij de verwerking van arseen in ons bloed. Arseenverontreiniging van voedsel en water is in veel delen van de wereld een probleem. Een langdurige blootstelling aan arseen wordt gelinkt aan kankers en hartziekten.
  • Het bevat zodanig veel voedingsstoffen (vitamines, mineralen en eiwitten) dat het is een goed supplement is voor mensen die tekorten hebben aan essentiële voedingsstoffen. Het bevat onder meer alle negen aminozuren die het menselijk lichaam nodig heeft en niet kan produceren. 30 gram moringa bevat net zoveel vitamine C als zeven sinaasappels, net zoveel kalium als drie bananen en net zoveel calcium als vier glazen melk! Tegelijk bevatten de bladeren, raar maar waar, ook antivoedingsstoffen die ervoor zorgen dat het lichaam minder goed mineralen en eiwitten kan absorberen, dus het is zeker niet zo dat je niet meer gezond en gevarieerd moet eten als je moringa als supplement inneemt!
Speciale Eigenschappen BIO
Land van teelt India
Merk Healings4you
HS-Code 12119086
Energie (kcal/kJ) 320 kcal / 1349 KJ
Eiwitten 27,1 g
Koolhydraten 38,2 g
Vetten 2,3 g
Verzadigde Vetten 0,6 g
Vezels 19,2 g
Natrium
Zout 0,3 g
Reviews

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Gewicht

100 gram

Andere suggesties…