Meteen naar de inhoud
100% natuurlijk product van lokale boeren. 

Essentiële oliën

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Healings4you is juist ontstaan uit de wens om alleen betrouwbare, voornamelijk Biologische en 100% natuurlijke producten te leveren, zonder onnatuurlijke toepassingen en dierproefvrij. Wij doen onze uiterste best om alleen de beste kwaliteit te leveren.

Wij houden van de natuur en weet dat je deze moet koesteren. Zo proberen wij ons steentje bij te dragen aan een schoner milieu en eerlijke handel. Jaarlijks doneren we aan goede doelen die staan voor natuurbehoud en het stoppen van dierenleed. Door klant te zijn bij Healings4you draag jij ook automatisch jouw steentje bij. Samen gaan we voor een mooiere wereld!

Wij houden van de natuur en alles wat daar op leeft.

Omdat wij alleen de beste kwaliteit willen garanderen voor onze klanten, werken wij samen met vaste, betrouwbare connecties. Ook kunnen wij zo de garantie geven op een 100% natuurlijk product, dat eerlijk is gewonnen door lokale boeren. 

De olie wordt gemaakt door middel van stoom- of hydrodistillatie. Hierbij wordt hete stoom of waterdamp door geurende plantendelen geleid, maar deze plantendelen worden ook wel gekookt, waarbij damp ontwijkt. De etherische olie gaat met de stoom of waterdamp mee en bij het afkoelen komt het weer vrij. Zodra de stoom geheel is afgekoeld tot water en de olie weer vloeibaar is, kan de olie van het water worden gescheiden.

Er zit geen verschil in etherische of essentiële olie.

De term essentiële komt van het Engelse woord essence, wat extract betekent. Een etherische olie of essentiële olie is dus gewoon hetzelfde.

De etherische oliën zijn van prachtige, natuurzuivere kwaliteit, waardoor ze voor meerdere doeleinden gebruikt kunnen worden.

Echter, deze oliën zijn zo sterk dat het afgeraden wordt om ze puur op de huid te gebruiken of in te nemen. Om de oliën op de huid te gebruiken kunt u deze het beste vermengen met pure huidolie (in de vorm van bad- of doucheolie of massageolie). 3 tot 4 druppels essentiële olie op 100 ml. huidolie is meer dan voldoende. De natuur heelt ons, daarom houden wij van de natuur. Volg ons op social media en ontdek de helende werking van de natuur. Regelmatig krijg je tips om heerlijk natuurlijk en gezond te leven met ondersteuning vanuit de natuur.